Pannenkoekboerderij Steenwijk is een gezellig familierestaurant gerund door de Familie Dijkema. Wij zijn gevestigd in voormalig café Sportlust wat staat voor sporthistorie, sfeer en authentieke gezelligheid. Het restaurant is oud Hollands ingericht met een moderne inslag, er is ruime parkeergelegenheid, een speeltuin en een zonnig terras.

Op onze menukaart staan naast heerlijke ambachtelijke pannenkoeken met diverse soorten beleg zoals kaas, ham, spek en verse appel ook ‘specials’ met bijvoorbeeld saté, kipfilet, gehaktbal of shoarma. Wij hebben de kwaliteit hoog in het vaandel staan en serveren uiteraard ook allergievrije pannenkoeken.

Naast een uitgebreide pannenkoekenkaart hebben we ook een mooie keuze uit diverse soorten à la carte zoals boerenschnitzel, runderstoof, spareribs of kabeljauw. Al onze producten worden vers gemaakt en voor zover mogelijk met ingrediënten uit eigen tuin of uit de omgeving.

Wij richten ons op kwaliteit en klantvriendelijkheid voor onze volwassen gasten, maar ook voor de allerkleinsten. De tafels hebben een ruime opstelling zodat kinderwagens, buggy’s of rolstoelen geen probleem zijn.

Tijdens de zomermaanden kunt u ook heerlijk genieten van ons ruime terras en kunnen alle kinderen spelen in een volledig afgesloten speeltuin. Zo kunt u als (groot)ouders heerlijk genieten van uw hapje of drankje terwijl de (klein)kinderen lekker buiten spelen. Bij slecht weer kan er altijd binnen in de speelhoek gespeeld worden.

Ook met een grote groep bent u bij ons aan het juiste adres. Wij beschikken over een sfeervolle achterzaal voor ongeveer 70 tot 80 personen. Elke bruiloft, familiegelegenheid of zakelijk evenement is bij ons in goede handen. Behalve dat deze zaal beschikt over een bar en uitgebreide technische installaties zoals wifi en een beamer, is onze keuken in staat om verschillende buffetten aan te bieden.

Voor bruiloften en partijen is er naast en achter de zaal voldoende ruimte zodat een BBQ of muziek buiten ook tot de mogelijkheden behoren. Natuurlijk zijn kinderfeestjes geen probleem. Wat dacht u van pannenkoek versieren, een springkussen of zelfs een ballonnenclown, alles is mogelijk!

Ons restaurant bevindt zich midden tussen vele fiets- en looproutes die onze omgeving rijk is, dit betekent een prima uitvalbasis om na afloop te genieten van een heerlijke pannenkoek. In het weekend zijn wij al vanaf 12.00 uur geopend voor bijvoorbeeld een lekker kopje koffie.